Pagājis gads kopš teroraktiem Parīzē

Parīzes iedzīvotāji piemin traģiskos Parīzes teroraktus © scanpix

Šodien ir pagājis tieši gads kopš traģiskajiem "Islāma valsts" rīkotajiem teroraktiem Parīzē, kur dzīvību zaudēja 130 cilvēki, vēsta ārvalstu mediji.

Līdz ar notikušajiem teroraktiem pagājušogad Francijā tika izsludināts ārkārtas stāvoklis. Francijas premjerministrs BBC vēstīja, ka, visticamāk, šis ārkārtas stāvoklis tiks pagarināts. Viņš skaidro, ka tuvojošās vēlēšanu kampaņas pulcēs lielas cilvēku grupas, tāpēc ir maksimāli jāgādā par cilvēku drošību.

Savukārt Parīzes koncertzālē "Bataklan", kurā teroristi nogalināja 90 cilvēkus, nupat ir atsākusi savu darbību. Pirmais koncerts tika aizvadīts ļoti emocionālā gaisotnē. Uz skatuves koncertēja Lielbritānijas mūziķis Stings, bet publikā atradās arī vairāki bojāgājušo tuvinieki. Stings publikai sniedza arī emocionālu uzrunu teikdams: "Mums šodien ir jāizdara divas lietas. Pirmkārt, jāpiemin un jāgodina to cilvēku dzīvības, kuras šajā koncertzālē izdzisa tieši pirms gada. Otrkārt, mums ir jāsvin dzīve un mūzika, kas skan šajā brīnišķīgajā koncertzālē."

Svarīgākais