Notiek ASV prezidenta vēlēšanas

© SCANPIX

Šodien, 8. novembrī, ASV vēlētāji dodas uz vēlēšanu iecirkņiem, lai atdotu savu balsi par kādu no ASV prezidenta kandidātiem. CNN vēsta, ka atvērti pirmie balsošanas iecirkņi un vēlētāji beidzot var izdarīt savu izvēli.

Agri no rīta pēc Latvijas laika tapa zināmi rezultāti no vēlēšanu iecirkņa, kur nobalsojuši vien 8 cilvēki. Tajā lielāks vēlētāju atbalsts bijis Hilarijai Klintonei. Galīgie vēlēšanu rezultāti (pēc Latvijas laika) būs zināmi naktī no 8. uz 9. novembri.

Tiek vēstīts, ka vairāki miljoni, konkrētāk, 40% no visiem balsstiesīgajiem ASV iedzīvotājiem jau ir nobalsojuši vēlēšanu iecirkņos, kas bija atvērti vēl pirms īstās vēlēšanu dienas.

Britu raidsabiedrība BBC informē, ka nobalsot devies arī Klintones viceprezidenta amata kandidāts Tims Keins.

Tikmēr CNN informē, ka aptuveni plkst. 15:00 pēc Latvijas laika balsošanas iecirknī Ņujorkā ieradusies arī Hilarija Klintone ar vīru.

Jaunākās ziņas vēsta, ka ap plkst. 18:00 pēc Latvijas laika, savu balsi vēlēšanās Manhetenas vēlēšanu iecirknī ir nodevis arī otrs ASV prezidenta kandidāts Donalds Tramps.

Ziņu aģentūras "Reuters" pēdējie sabiedriskās domas aptaujas dati liecina, ka tomēr neliels pārsvars šajās vēlēšanas ir Demokrātu partijas pārstāvei Hilarijai Klintonei.

Svarīgākais