Vācijā aizturēts sīrietis, kurš plānoja veikt teroraktu Berlīnes lidostā

© SCANPIX

"Dailymail" informē, ka Vācijas policija jau otro reizi nepilna mēneša laikā aizturējusi Sīrijas pilsoni, kurš plānojis veikt teroraktu Berlīnes lidostā.

27 gadus vecais vīrietis, kurš Vācijā uzturējies kopš 2015.gada tika aizturēts trešdienas naktī Berlīnē. Vācijas mediji informē, ka vīrietis, visdrīzāk, saistīts ar teroristisko organizāciju "Islāma valsts".

Žurnāls "Focus" raksta, ka aizturētais sīrietis tiek uzskatīts par ļoti bīstamu. Mediji jau noskaidrojuši, ka patesībā iespējamais uzbrucējs nāk no Tunisijas, savukārt Vācijā ieceļojis ar derīgu Sīrijas pilsoņa pasi.

Tiek norādīts, ka policija 27 gadus veco vīrieti novērojusi jau ilgāku laiku. Aizturēšana ilgusi vairākas stundas un no sīrieša dzīves vietas iznestas vairākas kastes ar pierādījumiem.

Kā zināms, tad oktobra sākumā Vācijas pilsētā Kemnicā tika aizturēts sīriešu bēglis Džabers al Bakrs, kurš Vācijā ticis turēts aizdomās par terorakta plānošanu. Lai gan cietumā viņam tika norīkota stingra apsardze, 22 gadus vecajam bēglim cietuma kamerā izdevies izdarīt pašnāvību.