Olands: Francija nepieļaus jaunu nelegālo nometņu izveidošanu

© SCANPIX

Kā vēsta britu raidsabiedrība BBC, tad Francijas prezidents Fransuā Olands paziņojis, ka nevienam migrantam, vai patvēruma meklētājam netiks ļauts atgriezties nojauktajā bēgļu nometnē Kalē, turklāt Francija nepieļaus jaunu nelegālu nometņu izveidošanu.

Pirmdienas pēcpusdienā likumsargi pabeiguši visu apmetņu nojaukšanu Kalē "Džungļu" nometnē. Aptuveni 7000 migranti, kuri nometnē uzturējušies nelegāli, pārvietoti uz citām patvēruma mītnēm Francijā.

Francijas prezidents Fransuā Olands pēc paveiktā slavējis atbildīgo institūciju darbu un norādījis, ka bēgļu nometnes likvidēšana bijusi ātra un efektīva.

Tomēr šobrīd blakus iepriekš nelegāli izveidotajai bēgļu pilsētai izvietotas pagaidu mītnes, kurās uzturas aptuveni 1500 nepilngadīgie migranti, kas vēlāk tiks pārvietoti uz Lielbritāniju.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais