Pāvests pauž "kaunu un nožēlu" par bērnu seksuālo izmantošanu baznīcā

Pāvests Benedikts XVI sestdien paziņoja, ka viņu pārņēmis "kauns un nožēla" par bērnu seksuālās izmantošanas gadījumiem katoļu baznīcā, piebilstot, ka Īrijas bīskapi, reaģējot uz apsūdzībām, pieļāvuši "nopietnas kļūdas".

"Jūs esat smagi cietuši, un es patiesi nožēloju," teikts piektdien parakstītajā pāvesta vēstulē Īrijas katoļiem.

Vēstulē pāvests uzsvēris, ka garīdzniekiem un baznīcas darbiniekiem, kuri vainojami bērnu seksuālajā izmantošanā, par saviem noziegumiem jāatbild "atbilstoši izveidotu tribunālu" priekšā.

"Atklāti atzīstiet savu vainu, pakļaujieties tiesas prasībām, taču neatmetiet cerību uz Dieva žēlastību," vēršoties pie vainīgajiem, uzsvēris pāvests.

Ar bērnu seksuālu izmantošanu katoļu baznīcas institūcijās saistīti skandāli pēdējā laikā uzliesmojuši arī Vācijā, Austrijā, Nīderlandē un Šveicē.

Pasaulē

2023. gada 7. oktobrī Palestīnas teroristu grupējums “Hamas” iebruka Izraēlā, tur sarīkoja asiņainu slaktiņu: teroristi noslepkavoja 1200 cilvēku un sagrāba aptuveni 250 ķīlnieku. Visvairāk cietušo bija sievietes, kuras izvaroja, sakropļoja un pēc tam nošāva. Izraēla atbildēja ar militāru operāciju Gazas joslā. Ir pagājis gads. Ko par esošo situāciju domā Kārlis Daukšts un Juris Rozenvalds?

Svarīgākais