Par bada nāves nenovēršanu Lielbritānijā atlaiž sociālos darbiniekus

Lielbritānijā darbu zaudējuši seši sociālie darbinieki, kas, par spīti brīdinājumiem, nebija novērsuši septiņus gadus vecas meitenes nāvi no bada.

Kira Išaka nomira 2008. gada maijā un svēra tikai 16 kilogramus. Viņas vecāki viņu bija situši un turējuši ieslēgtu tā, lai viņa netiktu klāt ēdienam.

Savukārt Birmingemas pašvaldības sociālie darbinieki nebija izrādījuši nekādus mēģinājumus panākt, ka tiek ievēroti kaut minimālie dzīves standarti, kas pienākas meitenei. Pilsētas dome norāda, ka darbinieki atlaisti savu darba pienākumu nepildīšanas dēļ. Tiesa norādīja, ka varasiestādes par notiekošo ir brīdinājusi skola, tomēr tam sociālo darbinieku neaktivitātes dēļ nav bijis panākumu, ziņo Reuters.

Meitenes māte, 35 gadus vecā Andžela Gordone pagājušajā nedēļā tika notiesāta uz 15 gadiem cietumā. Cietumsods pienākas arī viņas bijušajam partnerim Džunaīdam Abuhamzam, kuram cietumā būs jāpavada vismaz septiņarpus gadi.

Pāris ir atzinis arī sliktu izturēšanos pret pieciem citiem bērniem, kurus viņi aprūpē. Arī viņi ir vārdzināti un sisti.