Hakeri uzbrukuši internetveikalu platformai "Magento"

Hakeri veikuši uzbrukumu internetveikalu platformai "Magento", informē mājsaimniecības preču mazumtirdzniecības uzņēmumā SIA "Jysk Linnen'n Furniture" ("Jysk"), kas ir viens no platformas lietotājiem.

Kā norāda "Jysk" pārstāvis Jānis Basevičs, internetveikalam "Jysk" ir izdevies novērst kiberuzbrukuma mēģinājumu visās Baltijas valstīs.

"Hakeri kiberuzbrukumam izmantojuši ievainojamību vienā no pasaules vadošajām e-veikalu platformām "Magento", uz kā bāzes veidots arī "Jysk" internetveikals. Līdzīgi uzbrukumi vērsti arī pret tūkstošiem citu internetveikalu visā pasaulē, kuri izmanto "Magento" platformu. Šo uzbrukumu mērķis bija iegūt interneta veikalu lietotāju kredītkaršu datus, kad par pirkumu interneta veikalā pircējs norēķinās ar savu kredītkarti. Savukārt e-veikala lietotāji, kuri norēķinājās ar "BankLink" maksājumu, kas nodrošina apmaksu ar interneta bankas starpniecību, nekādā veidā nav skarti un var būt pilnīgi droši par saviem datiem," uzsver Basevičs.

Potenciāli visās trīs Baltijas valstis kopā varētu būt skarti 480 klienti. Katrs klients tiks individuāli informēts par kiberuzbrukuma mēģinājumu, iesakot sazināties ar savu banku un nepieciešamības gadījumā nomainīt kredītkarti, atzīmē Basevičs.

"Šobrīd kiberuzbrukuma draudi "Jysk" internetveikalam pilnībā ir novērsti, ir sākta izmeklēšana, un tiek veikta padziļināta sistēmas pārbaude. Pagaidām nav informācijas, vai kāds no klientiem ir cietis šī incidenta dēļ, tomēr piesardzības nolūkos visi potenciāli skartie veikala lietotāji tiks individuāli apzināti un brīdināti par nepieciešamību nomainīt savu kredītkaršu informāciju," skaidro Basevičs.

Kā ziņots, "Jysk Linnen'n Furniture" pērn audzēja apgrozījumu par 5%, sasniedzot 23,665 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2014.gadā bija 22,574 miljoni eiro. Nedaudz pieauga arī uzņēmuma peļņa - no 781 235 eiro 2014.gadā līdz 785 896 eiro pērn.

"Jysk" ir starptautisks veikalu tīkls, kas piedāvā preces mājas labiekārtošanai.

SIA "Jysk Linnen'n Furniture" dibināta 2001.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3 500 264 eiro. Uzņēmums pieder Islandē reģistrētai kompānijai "Joska Eignarhaldsfelag ehf av PLC".

Svarīgākais