Oprai Vinfrijai darbs jāpakārto tiesas sēdēm

Amerikāņu televīzijas šovu zvaigznei Oprai Vinfrijai nāksies stāties tiesas priekšā un atbildēt uz apsūdzībām neslavas celšanā. Tas, ka prāva, kas sāksies 29. martā, notiks Filadelfijā un varētu ilgt divas nedēļas, apgrūtina O. Vinfrijas jauno šovu tapšanu, taču nāksies pielāgoties, jo pretējā gadījumā ir risks nokļūt aiz restēm par necieņas izrādīšanu pret tiesu.

Reuters vēsta, ka prasību pret O. Vinfriju cēlusi Lesoto pilsone Nomvuijo Mzamane. Savulaik viņa vadīja televīzijas zvaigznes izveidoto meiteņu skolu DĀR, bet pēc tam, kad 2007. gadā izcēlās skandāls, kas bija saistīts ar seksuālu vardarbību pret skolniecēm, O. Vinfrija paziņojusi, ka skolas direktore "zaudējusi uzticību" un neatliks nekas cits kā "iztīrīt šo ēku no pagraba līdz bēniņiem". Tiekoties ar skolnieču vecākiem, O. Vinfrija likusi saprast, ka atbildība par notikušo jāuzņemas skolas direktorei un audzinātājām. "Viņa mūs publiskas uzstāšanās laikā padarīja par vainīgām," norādīts N. Mzamanes iesniegumā tiesai.

Jāpiebilst, ka DĀR tiesa, izskatot seksuālās vardarbības gadījumus skolā, par vainīgu atzinusi tikai vienu no audzinātājām, norādot, ka direktore par nelikumībām neko neesot zinājusi. O. Vinfrijas advokāti centušies panākt, lai tiesa noraidītu prasību, apgalvojot, ka viņu kliente, tiekoties ar skolnieču vecākiem, un pēc tam notikušajā preses konferencē tikai paudusi savu viedokli, vēsta AP. Taču N. Mzamanes advokāti atgādinājuši, ka pati O. Vinfrija savulaik lielījusies, ka viņas vārdam piemīt apbrīnojams spēks un par tiem ietekmīgāks esot tikai Baraka Obamas un viņa sievas Mišelas sacītais. AP vēsta, ka N. Mzamane pieprasījusi vairāk nekā 250 000 dolāru lielu kompensāciju un nav zināms, vai O. Vinfrijas advokāti mēģinājuši ar viņu panākt ārpustiesas izlīgumu. Nesekmīgi beidzies viņu mēģinājums panākt, lai tiesas sēde notiktu Čikāgā, kur tiek uzņemts Vinfrijas šovs. Filadelfijas tiesnese norādījusi, ka tam nav nekāda pamata, jo prasītāja 2008. gadā dzīvojusi Filadelfijā.

1998. gadā O. Vinfrijai jau nācās apvienot darbu un tiesāšanos. Sešas nedēļas Amarillo pilsētā Teksasā skatīja vietējo fermeru ierosināto prasību par apmelošanu, kad O. Vinfrija bija aģitējusi nelietot uzturā liellopu gaļas produktus trako govju sērgas dēļ. Toreiz O. Vinfrija tika attaisnota, turklāt viņas šova tiešraides no Teksasas izpelnījās milzu uzmanību.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais