No tirdzniecības pilnībā izņemti Galaxy Note 7 tālruņi

© scanpix

Kompānija "Samsung" ir pilnībā atsaukusi no tirdzniecības Galaxy Note 7 tālruņus ugunsbīstamības dēļ, ziņo BBC.

Jau septembrī Samsung atsauca no tirdzniecības pirmo Galaxy Note 7 telefonu pēc tam, kad tā pircēji ziņoja par tālruņa uzliesmošanas gadījumiem. Pēc šiem notikumiem telefona pircēji varēja to apmainīt pret jaunāku un uzlabotu telefona versiju.

Tomēr drīz vien arī jaunā aizstājējversijas telefona lietotāji sāka ziņot par telefona aizdegšanās gadījumiem. Pēc šiem ziņojumiem kompānija Samsung ir nolēmusi no tirdzniecības pilnībā atsaukt Galaxy Note 7 telefonus.

"Domājot par klientu drošību, Samsung ir apturējis Galaxy Note7 tirdzniecību un nomaiņas programmu, kā arī pieņēmis lēmumu pilnībā pārtraukt šo ierīču ražošanu. Svarīgi, ka Baltijas valstīs līdz šim nav saņemta informācija par starpgadījumiem ar Note7 ierīcēm. Klientu drošība ir uzņēmuma galvenā prioritāte, tādēļ Samsung ir aicinājis arī mobilo sakaru operatorus un mazumtirdzniecības partnerus visā pasaulē pārtraukt Galaxy Note7 tirdzniecību un nomaiņu," situāciju komentē Samsung Electronics Baltics.

Pasaulē

Krievijas pilsonis Anatolijs Bļinovs, kurš Polijā apcietināts aizdomās par uzbrukuma organizēšanu mirušā Kremļa opozicionāra Alekseja Navaļnija sabiedrotajam Leonīdam Volkovam, pārvietojies pa Eiropu, izmantojot viltotu Latvijas pasi, kas izdota uz Liepājā dzīvojoša vairākkārt sodīta nepilsoņa vārda. Par to šovakar vēsta LTV raidījums “de facto”.