Keita Vinsleta un Mendess šķiras

Aktrises Keitas Vinsletas un režisora Sema Mendesa advokāti paziņojuši, ka slavenību gandrīz septiņu gadus ilgusī laulība ir šķirta.

Dzeltenās preses pārstāvjiem šī ziņa nākusi kā zibens no skaidrām debesīm, un tikai tagad tabloīdi atcerējušies – patiešām, uz šā gada Oskara balvu pasniegšanas ceremoniju K. Vinsleta taču neieradās sava laulātā drauga pavadībā.

Londonas juridiskās kompānijas Schillings pārstāvis Kīts Šilings pirmdienas vakarā izplatījis šādiem gadījumiem ierastu oficiālo paziņojumu, kurā uzsvērts – gan Keita, gan Sems esot apbēdināti, ka viņiem jāpaziņo par šķiršanos, taču tā notikusi draudzīgā atmosfērā un pēc savstarpējas vienošanās, abas puses piedalīšoties bērnu audzināšanā, bet medijiem lūgts respektēt viņu privāto dzīvi, vēsta Reuters. Paziņojumā arī uzsvērts, ka vairs nekādi komentāri nesekos, un AP tagad zīlē, vai visi laulības šķiršanas dokumenti jau ir nokārtoti vai arī šis process vēl turpinās.

AFP atgādina, ka 34 gadus vecā K. Vinsleta ar S. Mendesu, kurš ir par desmit gadiem vecāks, attiecības sāka tikai pāris mēnešu pēc tam, kad 2001. gada decembrī tika šķirta aktrises trīs gadus ilgusī laulība ar režisora asistentu Džimu Trīpltonu. 2003. gada maijā viņi salaulājās diezgan mazapmeklētā, toties romantiskā ceremonijā vienā no Karību jūras salām, un kopš tā laika britu mediji mēdza viņus dēvēt par savu zelta pāri. Tiesa, tā kā abu karjeras Holivudā strauji gāja augšup, pārim vajadzējis regulāri doties no ASV uz Angliju un atpakaļ, un nemaz tik daudz laika, ko pavadīt kopā, viņiem nav bijis. Iespējams, tieši tāpēc S. Mendess kādā intervijā ar lielu sajūsmu stāstījis par filmas Revolutionary Road uzņemšanu. Loma tajā bija piešķirta arī K. Vinsletai, un režisors atzinis, ka filmēšanas laikā iepazinis sievu krietni labāk.

Pārim ir sešus gadus vecs dēls Džo, un līdz šim viņi audzināja arī deviņgadīgo Miu – K. Vinsletas meitu no pirmās laulības. Spriežot pēc tā, ka vārds bērni juridiskās kompānijas paziņojumā minēts daudzskaitlī, K. Vinsleta piekritusi, ka S. Mendess arī turpmāk piedalīsies Mias audzināšanā.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais