ASV Dienvidkorejā demonstrē spēku

© SCANPIX

ASV bumbvedēji trešdien atkal veikuši pārlidojumu pār Dienvidkoreju. Šī jau ir otrā reize pēdējā mēneša laikā, kad ASV pēc Ziemeļkorejas veiktajiem kodoltestiem demonstrē savu varenību.

"Associated Press" informē, ka divi bumbvedēji B-1B nolaidušies Dienvidkorejas gaisa spēku bāzē, kas atrodas aptuveni 120 kilometrus no valsts robežas ar Ziemeļkoreju.

Divi tādi paši bumbvedēji jau 13.septembrī veikuši līdzīgu spēka demonstrāciju. Jāatgādina, ka šomēnes notikušas arī Dienvidkorejas un ASV kopīgas militārās mācības, kurās piedalījušās gan sauszemes, gan gaisa spēku vienības.

ASV armijas spēki norādījuši, ka šādā veidā Ziemeļkorejai tiek pateikts, ka ASV un Dienvidkoreja garantē drošību reģionā un ir spējīgas veiksmīgi sadarboties.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais