Šteinmeiers: Vācija nevar uzņemt miljonu bēgļu katru gadu

© Ģirts Ozoliņš/f64

Neviens Vācijā netic, ka valsts varētu uzņemt līdzīgu patvēruma meklētāju skaitu, kāds tas bija pagājušā gada sākumā, - mēs nevarēsim uzņemt vienu miljonu katru gadu, tā šodien Rīgā pēc tikšanās ar Baltijas valstu kolēģiem sacīja Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers.

Taujāts par patvēruma meklētājiem, kuri no Latvijas devušies uz Vāciju, ministrs norādīja, ka nopietnāks jautājums ir tas, ka 12 mēnešu laikā tā arī nav rasts risinājums, kā atrast vienotu Eiropas praksi saistībā ar migrācijas kustības risināšanu.

Viņš gan pateicās Baltijas valstīm, kuras atvērtas vairākām diskusijām un debatēm. "Šī ir joma, kur, neskatoties uz drošības garantiju, jāpanāk progress. Par spīti grūtībām nepieciešama kopīga nostāja," viņš sacīja.

Taujāts par Vācijas spējām uzņemt patvēruma meklētājus, ministrs atzina, ka neviens Vācijā nemaz neticot, ka tā spēs uzņemt līdzīgu cilvēku skaitu, kādu uzņēma pagājušā gada sākumā. Viņš atgādināja par savu rakstu, kurā pauda, ka ar kopīgiem centieniem varbūt valsts spētu tikt galā ar vienu miljonu bēgļu, pamatojoties uz ekonomisko spēku, kāds ir Vācijai.

"Taču tāpat es teicu, ka nevarēsim uzņemt vienu miljonu katru gadu. Jāpieliek centieni, piemēram, vienošanās, kuru Eiropas Savienība noslēdza ar Turciju," sacīja ministrs, atzīstot, ka arī pašā Vācijā uz to savā ziņā cilvēki raugoties kritiski.

LETA jau ziņoja, ka no 23 bēgļiem, kurus Latvija uzņēma Eiropas Savienības bēgļu pārvietošanas programmā un kuri ieguvuši patvēruma statusu, 21 cilvēks jau ir Vācijā, noskaidrojis Latvijas Televīzijas raidījums "Aizliegtais paņēmiens".

Svarīgākais