"Uber" uzsāk sadarbību ar lietuviešu sabiedriskā transporta lietotni "Trafi"

© Scanpix

ASV bāzētā savstarpējo pārvadājumu tīkla kompānija "Uber" uzsākusi sadarbību ar Latvijā pieejamo lietuviešu sabiedriskā transporta lietotni "Trafi", aģentūru LETA informē "Trafi" pārstāvji.

Jaunā sadarbība nozīmējot, ka papildus "Trafi" piedāvātajiem sabiedriskā transporta maršrutiem, tagad kā pārvietošanās līdzekli būs iespēja izskatīt arī "Uber" piedāvāto pakalpojumu.

Lai arī sākotnēji šis integrētais pakalpojums būs pieejams tikai Igaunijas un Lietuvas iedzīvotājiem, "Uber" potenciāli apsver to integrēt arī citās valstīs, kurās darbojas gan "Trafi", gan "Uber", piemēram, Krievijā, Brazīlijā un ASV.

Kā ziņots, "Trafi" pērn maijā saņēma 6,5 miljonu dolāru (5,7 miljonu eiro) lielu riska kapitāla finansējumu un saņemtos līdzekļus plāno ieguldīt produkta attīstībā, tālāk uzlabojot patentēto tehnoloģiju, palielinot darbinieku skaitu, kā arī aptverot jaunus tirgus, īpašu uzmanību pievēršot Baltijas valstīm.

Lietotne Latvijā darbojas Rīgā, Jelgavā un Liepājā, nodrošinot iespēju ātrāk un ērtāk pārvietoties ar sabiedrisko transportu, automašīnu vai ejot kājām.

Svarīgākais