Igaunijā notiks LNO baleta trupas izrāde "Korsārs"

Šodien Latvijas Nacionālās operas (LNO) baleta trupa ar Ādofa Adāna baletu "Korsārs" uzstāsies Jehvī koncertzālē Igaunijā.

Izrāde ar Jūliju Gurviču, Elzu Leimani, Alekseju Avečkinu, Sergeju Neikšinu galvenajās lomās tiks rādīta koncertzālē notiekošā trešā baleta festivāla laikā. Latvijas baletdejotāji uzstāsies arī festivāla Galā koncertā 14.martā.

Šogad festivālā piedalās Igaunijas un LNO baleta trupas, bet galā koncertā uzstāsies arī mākslinieki no Skotijas, Čehijas un Krievijas. Festivāla laikā būs skatāma arī Latvijas fotogrāfa Sergeja Kondrašina izstāde "Zemūdens balets".

Šī gada aprīlī LNO baleta trupa ar izrādi "Smilšuvīrs" uzstāsies arī prestižākajā Krievijas skatuves mākslu festivālā "Zelta maska", savukārt jūlijā trupa ar izrādi uzstāsies Sicīlijā, bet septembrī - Grieķijā.

Jehvī koncertzāle atklāta 2005.gadā un tas šobrīd ir reģionāls kultūras centrs, kurā notiek mūzikas, baleta, teārta, mūziklu, neakadēmiskās mūzikas un bērniem domātie projekti. Koncertzālē ir divas zāles - kamerzāle un lielā zāle, kur uzstāsies LNO baleta mākslinieki. Savukārt starptautiskais baleta festivāls koncertzālē tiek rīkots kopš 2008.gada.

Pasaulē

ASV eksprezidents un prezidenta kandidāts Donalds Tramps piektdien apsūdzēja kompāniju "Google", ka tās interneta meklētājprogramma rāda tikai "sliktus stāstus" par viņu, un solīja iesūdzēt kompāniju tiesā, ja viņš atgrieztos Baltajā namā.