Riodežaneiro ietīta sprāgušu zivju smārdā

Kādā no Riodežaneiro lagūnām pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ masveidā gājušas bojā zivis, kas siltajā un seklajā ūdenī sākušas pūt, radot neciešamu smaku.

Televīzijas kompānija "Globo" vēsta, ka zivju masveida bojāeja novērota 4,5 kvadrātkilometrus plašajā Rodrigo de Freitas lagūnā, kas atrodas pavisam netālu no Ipanemas pludmales. Nedēļas nogalē situācija kļuvusi kritiska – bojā gājušās zivis viļņi izmetuši lagūnas krastā, un to radītā smirdoņa no lagūnas piekrastes aizbiedējusi gan veselīgās skriešanas piekritējus, gan velosipēdistus, gan pikniku cienītājus.

Aģentūra "Agencia Brasil" vēsta, ka pilsētas varas iestādes mobilizējušas vairāk nekā 100 strādnieku, kuri, strādājot bez maiņām, no lagūnas aizvākuši aptuveni 80 tonnas zivju. Lagūnas ūdeņi arī dezinficēti. Vides dienestu pārstāvji pagaidām ir neziņā, kas izraisījis zivju bojāeju, taču izteikuši aizdomas, ka vainojama varētu būt kāda indīga aļģu suga, kas savairojusies lagūnā. Tagad tikšot pārbaudītas arī citas pilsētas lagūnas un uzmanīgi sekots līdzi, lai šādi notikumi neatkārtotos. Savukārt atpūtas cienītājiem paskaidrots, ka pāris dienu laikā zivju smārds izvēdināsies un lagūna atkal būs piemērota vieta piknikiem.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais