Venecuēla piešķir dāvanas olimpiešiem

© SCANPIX

Lai gan pēdējo gadu laikā Venecuēlas ekonomiskā situācija nav bijusi pārāk labi, valdība nolēmusi ar dāsnām dāvanām apbalvot sportistus, kuri savas valsts godu aizstāvēja Rio olimpiskajās spēlēs.

"CBC SPORTS" informē, ka neviens no 87 Venecuēlas sportistiem šajās olimpiskajās spēlēs neizcīnīja zelta medaļu, tomēr katram no viņiem valsts pasniegs īpašu dāvanu- jaunu mājokli.

Venecuēlas prezidents Nikolas Maduro pavēstījis, ka bezmaksas mājokļi sportistiem tiks piešķirti tiklīdz tie atgriezīsies no Riodežaneiro. Prezidents arī uzskata, ka šādā veidā katrs sportists jutīs to, cik svarīgs un mīļs ir savai valstij.

Venecuēlas sportisti 31.Vasaras olimpiskajās spēlēs izcīnījuši trīs medaļas- vienu sudraba un trīs bronzas medaļas.

Tiesa, valdības lēmums šķitis dīvains vairākiem desmitiem ekspertu, kuri uzsver, ka politiķiem būtu jādomā par to, kā valstī uzlabot ekonomisko stāvokli. Jau ilgstoši tiek ziņots, ka Venecuēlā pietrūkst ēdiena, dzeramā ūdens, nav pietiekama elektroapgāde.

Pasaulē

89 gadu vecumā piektdien no dzīves aizgājusi angļu kino un teātra aktrise Megija Smita, kas savu pirmo Oskaru saņēma vēl 1969.gadā, bet 21.gadsimtā iemantoja jaunus fanus ar lomām Harija Potera kino sāgā un seriālā "Downton Abbey" ("Dauntonas abatija").

Svarīgākais