Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijas dziedātājs Oļegs Gazmanovs šokā – ar kaunu padzīts no Lietuvas

© twitter/ekrānšāviņš

Krievijas dziedātājam Oļegam Gazmanovam liegta iebraukšana Lietuvā, paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Plaši pazīstamais Krievijas skatuves mākslinieks Oļegs Gazmanovs, kurš atbalsta Kremļa politiku, nav ielaists Lietuvā un par to paudis savu sašutumu sociālajā tīklā instagram. “Esmu Lietuvā, Viļņas lidostā. Neskatoties uz manu Šengenas vīzu, kas saskaņā ar Eiropas Savienības tiesībām atver visas robežas Šengenas zonā, man ir liegts iziet no lidostas. Izrādās, ka ir slepens saraksts ar cilvēkiem no Krievijas, kas Lietuvā nav gaidīti. Viņi teic, ka sarakstus iepriekš nevar saņemt un netiek izsūtīti nekādi brīdinājumi. Tāpat netiek sniegts nekāds iemesls, tādēļ Krievijas pilsonis par šo statusu var uzzināt, tikai ierodoties lidostā," šokēts raksta dziedātājs.

Tiek ziņots, ka O. Gazmanovam tomēr ļauts pavadīt nakti viesnīcā Viļņas lidostā un ceturtdienas rītā viņš devies atpakaļ uz Maskavu.


Jānorāda, ka Lietuvas Ārlietu ministrija 2013.gada decembrī paziņoja, ka Gazmanovs ir kurinājis nesaskaņas un izrādījis necieņu pret Lietuvas vēsturi, kad koncertā Viļņā izpildīja Padomju Savienību glorificējošu dziesmu.