Turcija pieprasa Gilenam divus mūža ieslodzījumus un veic kratīšanas 44 uzņēmumos

© SCANPIX

Kā vēsta ziņu aģentūra AFP, Turcijas policija otrdien veikusi kratīšanas četrdesmit četros uzņēmumos, meklējot 120 cilvēkus, kas tiek turēti aizdomās par līdzdalību jūlijā notikušajā neveiksmīgajā militārā apvērsuma mēģinājumā.

Visi aizdomās turētie ir apsūdzēti trimdā dzīvojošā pro-rietumnieciskā un pašreizējā Turcijas prezidenta kritiķa Fetulas Gilena finansēšanā, kurš, kā apgalvo Turcijas varasiestādes, esot organizējis 15.jūlijā notikušo puču. Tāpat, par spīti tam ka šobrīd ASV dzīvojošais F. Gilens paziņojis - viņam ar neveiksmīgo valsts apvērsumu neesot nekāda sakara, Turcijas prokuratūra šodien pieprasījusi piespriest viņam veselus divus mūža ieslodzījumus.

Kā ziņots, Turcijas varasiestādes pēc apvērsuma mēģinājuma izvērsušas valstī plašas tīrīšanas, kuru laikā aizturēti jau vairāk nekā 35 000 cilvēku.

Pasaulē

Tā kā Igaunijas augstākā tiesa - Valsts tiesa - nepieņēma Sociālās apdrošināšanas departamenta apelācijas sūdzību, spēkā stājās Tallinas apgabaltiesas lēmums, saskaņā ar kuru arī bērna kopšanas atvaļinājumā pavadītais laiks ir ieskaitāms darba stāžā pensijas aprēķinam.