Reperis Lil Wayne uz gadu dodas cietumā

Ņujorkas tiesa piespriedusi viena gada cietumsodu reperim Dveinam Kārteram, labāk pazīstamam ar skatuves pseidonīmu Lil Wayne – viņš atzīts par vainīgu nelegālā ieroča nēsāšanā. Mūziķa advokāti cer, ka vaļsirdīgā atzīšanās un iecerētā labā uzvedība ieslodzījuma vietā ļaus viņam iznākt brīvībā jau pēc astoņiem mēnešiem.

Reuters atgādina, ka 2007. gada jūlijā policija, pārmeklējot autobusu, ar kuru turnejā devās Lil Wayne un viņu pavadošā grupa, atrada nereģistrētu, pielādētu šaujamieroci. Reperis bijis spiests atzīt, ka 40. kalibra pusautomātiskais šaujamais piederējis viņam, un jau šā gada sākumā bija skaidrs, ka viņam kādu laiku nāksies pavadīt ieslodzījumā. Izšķirošā tiesas sēde gan vairākkārt tika atlikta – sākumā tāpēc, ka Lil Wayne bija nepieciešama steidzama zobārsta palīdzība, bet pagājušonedēļ tāpēc, ka Ņujorkas tiesas ēkā izcēlās ugunsgrēks un četru dienu garumā tiesa bija slēgta.

Pirmdienas vakarā spriedums beidzot ir nolasīts un roku dzelžos saslēgtais reperis nogādāts uz Raikerailendas cietumu, kur viņam nāksies izciest sodu. Tā kā reperis ir sabiedrībā pazīstams cilvēks, viņš drošības labad tiks nošķirts no pārējiem ieslodzītajiem, vēsta AP, piebilstot, ka lielāko daļu laika Lil Wayne pavadīs vienvietīgajā kamerā, taču televizoru skatīsies kopējā zālē, kur pulcēsies vēl vairāki VIP ieslodzītie. Uz Manhetenas tiesas zāli mūziķis bija ieradies sava kolēģa Braiena Viljamsa jeb Birdman pavadībā, bet pie ēkas bija pulcējušies desmitiem Lil Wayne fanu un mediju pārstāvji. No saviem faniem īpašā videouzrunā reperis atvadījās jau pagājušomēnes, izsakot cerību, ka viņiem pietiks pacietības sagaidīt, kad viņš ar jaunām idejām iznākšot no cietuma. MTV vēsta, ka saņēmusi arī sešdaļīgu videomateriālu par to, kā reperis gatavojas ceļam uz cietumu – tam dots nosaukums Road To Rikers, tāpat mūziķis paguvis sagatavot deviņus videoklipus – acīmredzot lai televīzijas skatītāji prombūtnes laikā par viņu neaizmirstu.

"Pat ja viņam nebūtu jāiet cietumā, viņa darba ritms būtu bjis tāds pats," sarunā ar Reuters sacījis žurnāla Vibe galvenais redaktors Džērmans Hols. Jāatgādina, ka Lil Wayne 2008. gada albums Tha Carter III kļuva par vislabāk pārdoto ASV un nākamajā gadā nopelnīja Grammy balvu. Par viņa jauno veikumu Rebirth kritikas atsauksmes gan nav tik lieliskas.

Pasaulē

5. jūlijā oficiālā vizītē Krievijā plāno ierasties Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns, ziņo "unian.net". Savukārt Eiropadomes prezidents Šarls Mišels paziņoja, ka ES rotējošajai prezidentūrai nav mandāta kontaktēties ar Krieviju ES vārdā.

Svarīgākais