ASV prezidents apšauba to vai Putins ir “uzticams” partneris

© Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama paudis šaubas par Krieviju un tās prezidentu Vladimiru Putinu kā uzticamiem partneriem Sīrijā, ziņo raidsabiedrība BBC.

B. Obama norādīja, ka, lai gan joprojām ir gatavs sadarboties ar Krieviju, lai mazinātu vardarbību Sīrijā un cīnītos pret kaujiniecisko grupējumu “Islāma valsts”, viņš apšauba Krievijas lojalitāti un uzskata Krievijas Federācijas prezidentu Vladimiru Putinu par neuzticamu.


"ASV joprojām ir gatavas sadarboties ar Krieviju, lai censtos mazināt vardarbību un stiprinātu mūsu pūliņus pret "Islāma valsti", "Al Qaeda" un Sīriju. Tomēr Krievija nav spērusi nepieciešamos soļus. Ņemot vērā situācijas pasliktināšanos, Krievijai ir laiks parādīt, ka tā nopietni izturas pret šo mērķu īstenošanu. Mēs labi apzināmies, ka Krievija ir bijusi gatava atbalstīt slepkavniecisku režīmu un personu, līdz ar to es neesmu pārliecināts, ka mēs varam uzticēties Krievijai un Vladimiram Putinam,” paziņojis B. Obama, atsaucoties uz Krievijas atbalstu Bašara al Asada režīmam Sīrijā.

Svarīgākais