Krievijā atkal nodedzis naktsklubs; viens bojāgājušais

Krievijas kārtējo reizi nodedzis naktsklubs. Šoreiz galvaspilsētā Maskavā nodega klubs "Opera", kurš bija iekļauts ugunsdzēsēju "melnajā sarakstā".

Tā, atsaucoties uz portālu "Newsru.com", ziņo apollo.

Saskaņā ar jaunāko informāciju, ugunsgrēkā bojā gājis viens cilvēks, bet vēl divi ir bezvēsts pazuduši. Savukārt cita informācija liecina, ka bez vēsts pazudis ir tikai viens cilvēks. Bojāgājušais ir naktskluba sargs.

Saskaņā ar ugunsdzēsēju datiem, liesmas plosījušās 1200 kvadrātmetru platībā un ar liesmām cīnījušies 25 ugunsdzēsēji. Brīdī, kad ugunsgrēks sācies, naktskluba telpās atradušies trīs cilvēki – divi apsargi un viens darbinieks.

Kā viena no iespējamām versijām, kāpēc izcēlies ugunsgrēks, tiek minēti ugunsdrošības noteikumu pārkāpumi – naktī, kad ugunsgrēks izcēlies, tajā notikuši remontdarbi.

Naktsklubs "Opera" darbojas kopš 2006. gada. Pagājušā gada decembrī Maskavas varas iestādes paziņoja, ka naktsklubā tiek pārkāpti ugunsdrošības noteikumi, piemēram, ne visas evakuācijas izejas ir pieejamas, tāpat nestrādā visas ugunsgrēka signalizācijas un ne visur ir pieejami ugunsdzēšamie aparāti.

Pagājušā gada nogalē traģisks ugunsgrēks notika Permas naktsklubā, kur bojā gāja vairāk nekā 100 cilvēku.

Svarīgākais