Nigērijā etniskajos grautiņos nogalināti 500 cilvēki

© Scanpix/AFP

Nigērijas štatā Plato, kas atrodas valsts centrālajā daļā etniskajās sadursmēs atriebības dēļ nedēļas nogalē nogalināti aptuveni 500 cilvēku, tai skaitā sievietes un bērni, vēsta BBC News.

Vietējie varas pārstāvji ziņo, ka nogalināto skaits ir no 200 līdz 260 cilvēkiem.

Nežēlīgu uzbrukumu 7. marta naktī piedzīvojuši trīs ciemu iedzīvotāji. Uzbrukuma pamatā ir ieilgušas nesaskaņas starp musulmaņiem un kristiešiem, tā iemesls bijusi atriebība par vairāku simtu cilvēku nogalināšanu šā gada janvārī. Uzbrucēji bruņojušies ar mačetēm pārsteiguši ciema iedzīvotājus agrā rītā, neskatoties uz komandantstundu.

Nigērijas prezidenta pienākumu izpildītājs Gudlaks Džonatans pavēlējis reģionālajiem kaujiniekiem atrasties paaugstinātas karadarbības gatavībā, lai bloķētu ieroču piegādes konflikta zonā. Kā ziņo BBC News, visos trijos ciemos patrulē kaujinieki , lai novērstu jaunus uzbrukumus.

Milzums nogalināto cilvēku ķermeņu iznesti uz ielām, un šodien notiks šo cilvēku apbedīšana.

Vietējie varas pārstāvji ziņo, ka veikti 95 cilvēku aresti. Situācija ciemos patlaban esot mierīga, tur šobrīd atrodas karaspēks un militārais transports.

Slaktiņš noticis starp fulbē un berom cilšu piederīgajiem, kaut arī fulbē ciltī, kura nodarbojas ar lopkopību, lielākoties ir musulmaņi un tieši šīs cilts pārstāvji uzbrukuši berom cilts zemnieku ciemiem, analītiķi norāda, ka konflikta cēlonis ir brīvu zemju deficīts un nevis reliģiski motīvi.