Baltijas jūras prāmjiem esot "Titānika sindroms"

Zviedrijas Jūras administrācija asi kritizējusi Baltijas jūras prāmju operatorus par vairākkārtēju bŗidinājumu ignorēšanu, kā arī nespēju izvairīties no iestrēgšanas ledū.

Tā, atsaucoties uz laikrakstu "The Local", ziņo portāls apollo.

Vēl sestdienas rītā Baltijas jūras ledū bija iestrēgusī gandrīz 20 prāmji. Jau pagājušajā nedēļā ziņojām, ka Baltijas jūras ledū iestrēguši aptuveni 50 kuģi, kā rezultātā vairāki tūkstoši pasažieru piedzīvoja pamatīgas neērtības.

Vairākas prāmju kompānijas esot mainījušas maršrutu, nesaskaņojot to ar Zviedrijas Jūras administrāciju, izdevumam "The Local" norāda administrācijas ledlaužu nodaļas pārtāvis Džonijs Lindvals (Johnny Lindvall): "Viņiem ir Titānika sindroms - viņi domā, ka ir nemirstīgi."

Savukārt "Viking Lines" pārstāvis norādijis, ka brīdinājumi no adminstrācijas saņemti par vēlu un vairāki prāmji jau esot bijuši iestrēguši ledū, kad saņemti brīdinājumi.

Tāpat administrācijas pārstāvji par bezatbildīgu nosaukuši prāmju kapteiņu lēmumu mēģināt pašiem izlauzties no ledus gūsta, taranēt ledus blāķus lielā ātrumā.

Svarīgākais