Latvijas Konsulārais departaments saņēmis vairākus zvanus par notikušo Francijā

© Lauris Vīksne, F64 Photo Agency

Latvijas Konsulārais departaments dienas laikā saņēmis desmit zvanus par ceturtdienas vakarā Francijas kūrortpilsētā Nicā notikušo teroraktu, aģentūrai LETA apliecināja Ārlietu ministrijas preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons.

Dienas laikā zvanītāju skaits ir audzis, un lielākoties cilvēki informējuši par to, ka atrodas drošībā.

"Tāpat cilvēki interesējušies par saviem tuviniekiem Francijā. Tie ir apzvanīti un ar viņiem viss ir kārtībā," piebilda Jansons, norādot, ka pagaidām nav ziņu, ka starp terora akta upuriem būtu arī Latvijas valstspiederīgie.

Francijas vēstnieks Latvijā Stefans Viskonti aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka notikušais terora akts ir uzbrukums ne tikai Francijai un tās ļaudīm, bet visai civilizētajai pasaulei. Vēstnieks arī sacīja, ka Francija vienmēr var paļauties uz saviem partneriem, īpaši Latviju, piebilstot, ka vēstniecībā atvērta arī līdzjūtību grāmata.

Jau ziņots, ka Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 84 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītājs tika nošauts.

No teroraktā cietušajiem cilvēkiem aptuveni 50 atrodas kritiskā stāvoklī, piektdien paziņojis Francijas prezidents Fransuā Olands.

Kā norādījusi Latvijas Ārlietu ministrija, ja tautiešiem nepieciešama konsulārā palīdzība, tie tiek aicināti zvanīt pa ministrijas diennakts tālruni ārkārtas situācijām +371 26 337 711, Latvijas vēstniecības Francijā tālruni +33 153 645 810 vai +33 153 645 816 vai arī rakstīt uz e-pastu "palidziba@mfa.gov.lv".

Pēc terorakta Latvijas mobilo sakaru operatori saviem ārvalstīs esošajiem klientiem veiksmīgi nosūtījuši Ārlietu ministrijas sagatavotās īsziņas par rīcību krīzes situācijā, aģentūrai LETA apliecināja operatoru pārstāvji.