TERORAKTS NICĀ: Aculiecinieka stāsts par motociklistu, kurš centās glābt cilvēkus

© Scanpix

Kāds vācu žurnālista bija Nicas terorakta aculiecinieks un redzējis, kā motociklists mēģināja apturēt kravas mašīnu, kurš, ceturtdienas vakarā iztriecoties cauri pūlim, nogalināja 84 cilvēkus.

Vācu žurnālists redzējis, kā motociklists dzinās pakaļ kravas automašīnai un centās atvērt tā durvis, taču motociklists nokritis un pakļuvis zem automašīnas riteņiem.

"Es stāvēju uz balkona un redzēju, kā cilvēki svin [Bastīlijas ieņemšanas dienas] svētkus, un tad pēkšņi cauri pūlim izbrauca kravas automašīna," atceras žurnālists, kurš uzbrukumu iemūžināja savā telefonā.

"Viņš [kravas automašīnas šoferis] brauca pārsteidzoši lēni un viņam pakaļ dzinās motociklists. Motociklists mēģināja pārņemt kontroli pār kravas automašīnu, pat mēģinot atvērt durvis, bet viņš nokrita un pakļuva zem auto riteņiem. Kravas automašīnas šoferis pēc tam palielināja ātrumu un speciāli iebrauca pūlī, veicot zigzaga manevrus. Pēc 15-20 sekundēm sekoja vairāki šāvieni. Nezinu, kurš tos veica. Pēc tam pūlis panikā izklīda, vairāki cilvēki ieskrēja viesnīcas vestibilos. Īsi pēc notikušā es redzēju 12 mirušus cilvēkus, un bija skaidrs, ka to būs vairāk," atceras žurnālists.

Kā iepriekš vēstīts 14. jūlija vakarā, Bastīlijas ieņemšanas dienas svētkos, Francijas kūrorta pilsētā Nicā uzbrucējs ar kravas automašīnu iztriecās cauri pūlim, nogalinot 84 cilvēkus. Pašreizējā informācija liecina, ka 50 cilvēki atrodas slimnīcā un cīnās par savām dzīvībām.