Riekstiņš: Francijas drošības dienesti nav strādājuši pietiekami labi

© Scanpix

Jāsecina, ka pirms Francijas kūrortpilsētā Nicā notikušā terora akta atbildīgie drošības dienesti nav strādājuši pietiekami labi, tā intervijā "Rīga TV24" sacīja bijušais Latvijas vēstnieks NATO, Ārlietu ministrijas ģenerālinspektors Māris Riekstiņš.

Vēstnieks skaidroja, ka Francija ir jāuztver kā simbols, un tieši šī iemesla dēļ tā ir teroristu mērķis. "Jāsecina, ka arī drošības dienesti nav nostrādājuši, vienlaikus cilvēkiem būtu jāapzinās, ka ļoti daudzi terora aktu mēģinājumi tiek laicīgi novērsti," viņš sacīja.

Riekstiņš arī atminējās darbu NATO, kura laikā norisinājās regulāras tikšanās ar atbildīgo dienestu pārstāvjiem. Diskusiju laikā amatpersonas informējušas par dažādu institūciju sadarbību un izlūkdienestu problēmām apmainīties ar informāciju.

"Tolaik mums sacīja, ka daudzas lielākas vai mazākas provokācijas, kas vēl bija sagatavošanas posmos, tika novērstas," apliecināja Riekstiņš.

Jau ziņots, ka Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 84 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītājs tika nošauts.

Kā norādījusi Latvijas Ārlietu ministrija, ja tautiešiem nepieciešama konsulārā palīdzība, tie tiek aicināti zvanīt pa ministrijas diennakts tālruni ārkārtas situācijām +371 26 337 711, Latvijas vēstniecības Francijā tālruni +33 153 645 810 vai +33 153 645 816 vai arī rakstīt uz e-pastu "palidziba@mfa.gov.lv".