Zviedrijas ES lietu ministre piedalīsies šī gada "Baltijas praidā"

Zviedrijas Eiropas Savienības (ES) lietu ministre Brigita Olsone paziņojusi, ka gatavojas piedalīties šī gada "Baltijas praidā", kas 8.maijā notiks Viļņā, ziņo interneta izdevums "The Lithuanian Tribune".

Ministre par savu nodomu paziņoja žurnālistiem, 4.maijā apmeklējot Lietuvas galvaspilsētu.

Olsone piedalīsies arī Lietuvas neatkarības deklarācijas gadadienas svinībās 11.martā.

Nesen ieceltā ministre uzsvēra, ka viņai svarīgi ir piedalīties abos pasākumos.

"Es būšu viena no dalībniecēm, kas teiks runu. Es arī aicinu piedalīties vairāk ļaužu. Es gatavojos aicināt savus kolēģus Eiropas Savienības lietu ministrijā man pievienoties," sacīja Olsone.

Viņa arī kritizēja pretrunīgi vērtēto Lietuvas likumu par nepilngadīgo aizsardzību pret sabiedriskās informācijas kaitīgo ietekmi, kas pieļauj cenzēt medijus, ja tie izplata ziņas un viedokļus, kurus varasiestādes atzīst par nepiemērotiem jauniešu auditorijai.

Likums stājās spēkā 1.martā.

"Es zinu, ka vārds "homoseksualitāte" tika svītrots no likuma, taču tajā pašā laikā jums liegts izplatīt informāciju, piemēram, par viendzimuma laulībām un par netradicionālām ģimenes vērtībām. Padsmitniekiem un atvērtai sabiedrībai nenāk par labu tāda likumu piemērošana, kas jebkādā veidā saistīta ar cenzūru. Tas nav pareizais ceļš, jums jābūt atvērtiem," sacīja Zviedrijas ministre.

Viņa piebilda, ka jaunais likums nopietni kaitē Lietuvas tēlam ārvalstīs.

Olsone pauda pārliecību, ka demokrātiskā valstī un atvērtā sabiedrībā seksuālajām minoritātēm nav jābauda kādas īpašas tiesības - tām jānodrošina vienīgi cilvēku pamattiesības.

Svarīgākais