Ukraina varētu ļaut Krievijas flotes bāzei Sevastopolē palikt arī turpmāk

Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs savas Maskavas vizītes laikā pieļāvis, ka Krievijas Melnās jūras flote arī turpmāk varētu no Ukrainas īrēt bāzi Sevastopolē.

Pašreizējais līgums ar Krievijas floti izbeidzas 2017. gadā, un iepriekšējais Ukrainas prezidents Viktors Juščenko bija uzstājis, ka pēc tam Krievijas flotei Ukrainas teritorija būs jāatstāj. Šī bija tikai viena no attiecību saspīlējuma izpausmēm iepriekšējā prezidenta darbības laikā.

Savukārt jaunais prezidents Maskavā paziņoja, ka vēlas pāršķirt jaunu lappusi abu valstu attiecībās. Arī viņa Krievijas kolēģis Dmitrijs Medvedevs pauda cerību, ka „melnā līnija” attiecībās ir beigusies. Pēc sarunām ar V. Janukoviču viņš izteicās, ka tiks atjaunota abu valstu sadarbība visos līmeņos.

V. Janukovičs savukārt apstiprināja, ka tiks risināti jautājumi, kas līdz šim radījuši spriedzi. Arī jautājums par Melnās jūras floti tikšot risināts, „tā lai apmierinātu gan Krieviju, gan Ukrainu”.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ 29 nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, piektdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais