Vīrietis, kas mēģināja iebrukt Pentagonā, miris

Policijas sašautais bruņotais vīrietis, kas bija mēģinājis iekļūt Pentagonā, no gūtajiem ievainojumiem ir miris. Viņš līdz savam mērķim bija devies pāri visai valstij, savukārt pirms nāves internetā bija atstājis vēstījumu, kurā paudis neapmierinātību ar valdību.

Nošautais ir 36 gadus vecais Džons Patriks Bedels. Savu ceļu viņš bija sācis no Kalifornijas, kas atrodas valsts pretējā pusē. Uzbrukuma laikā viņš bija viegli ievainojis divus policistus, kas apsargāja ieeju ASV Aizsardzības ministrijas galvenajā mītnē Ārlingtonā Virdžīnijas štatā.

Pentagona policijas priekšnieks Ričards Kīvils Dž. P. Bedelu raksturojis kā labi izglītotu un labi ģērbtu cilvēku. Viņam līdzi bijuši divi pusautomātiskie ieroči, kā arī vairākas aptveres ar patronām. Pie ieejas viņš izlicies, ka meklē darbinieka identifikācijas karti, bet izvilcis ieroci un sācis šaut. Uzbrucējs rīkojies nosvērti un neizrādot emocijas. Pēc tam, kad policisti sāka šaut pretim, Dž. P. Bedels guva galvas traumas, kuru dēļ pēcāk slimnīcā mira. Izmeklētājiem nav informācijas, ko iebrucējs bija iecerējis Pentagonā darīt.

Pirms nāves internetā ievietotos vēstījumos, kas rakstīti ar Dž. P. Bedela vārdu, izteikta neapmierinātība ar valsts valdību un bruņotajiem spēkiem. Ierakstos lasāms par kādu 1991. gadā mirušu jūras kājnieku pulkvedi Džeimsu Sabovu. Pēc oficiālās versijas, viņš izdarījis pašnāvību, bet ieraksta autors uzskata, ka tā ir bijusi valsts varas sazvērestība, jo šis cilvēks ir grasījies atklāt slepenas militāras operācijas, piemēram, saistībā ar narkotiku kontrabandu, un viņa darbs palīdzētu atklāt arī „patiesību par tādiem notikumiem, kā 11. septembra grautiņi”. Interneta publikācijas autors arī kritizē marihuānas ierobežošanas politiku. Ierakstā minētie fakti liek domāt, ka tās autors ir pie Pentagona nošautais cilvēks.

Pagājušajā mēnesī kāds ar valdības darbu neapmierināts teksasietis ietrieca lidmašīnu Ieņēmumu dienesta ēkā. Avārijas laikā dzīvību zaudēja viņš un kāds dienesta darbinieks.