Gruzijā notikusi spēcīga zemestrīce

6,2 līdz 8 balles spēcīga zemestrīce šodien skārusi kalnainu apvidu Gruzijas ziemeļrietumos.

Zemestrīces spēks bija 6,2 balles un tā bijusi jūtama arī galvaspilsētā Tbilisi.

ASV Ģeoloģiskais dienests (USGS) paziņojis, ka zemestrīce bija 6,2 balles stipra un notikusi desmit kilometru dziļumā, 80 km attālumā no Kutaisi, ziņo BBC news.

Oni reģions, kurā notikusi zemestrīce atrodas uz rietumiem no separātiskā Dienvidosetijas reģiona pie robežas ar Krieviju Kaukāza kalnu nogāzēs.

Kā ziņo telekompānija "Rustavi-2", stipri bojātas apmēram 200 mājas. Reģionālās attīstības ministrs norādījis, ka jau izveidota speciāla grupa, kas sniegs palīdzību cietušajam reģionam, pagaidām tie iedzīvotāji, kuri palikuši bez mājām tiks izvietoti teltīs.

Zemestrīce radījusi vairākus nogruvumus un sarāvusi elektrolīnijas, atstājot bez elektrības daudzas mājas. Dienas otrajā pusē elektrības padeve jau atjaunota, ziņo Gruzijas mediji.

Kā ziņo aģentūra REGNUM, ievērojami zemestrīces postījumi ir Kvaisas pilsētā. Kā stāsta pilsētas mērs šeit stipri bojātas vairākas daudzstāvu dzīvojamās ēkas un ap 10 privātmāju. Bojājumi ir pārāk nopietni, lai ēkas būtu iespējams atjaunot.

Iepriekšējā spēcīgā zemestrīce Gruzijā notika 2002.gada aprīlī, kad sešas balles spēcīgā pazemes grūdienā Tbilisi gāja boja seši cilvēki un tika nodarīti ievērojami postījumi galvaspilsētas vecpilsētai.

Svarīgākais