"Boeinga" pilots 13 gadus lido ar viltotu licenci

Nīderlandes policija 4. martā Amsterdamas Shipholas lidostā arestējusi Turcijas aviokompānijas "Corendon" lidmašīnas pilotu, kurš vadījis "Boeing -737" bez atbilstošas licences,ziņo BBC News.

Arests noticis brīdī, kad viņa vadītā lidmašīna ar 101 pasažieri gaidījusi atļauju izlidošanai uz Ankāru.

41 gadu vecais pilots atzinies, ka pēdējos 13 gadus lidojis ar Beļģijas, Lielbritānijas un Itālijas aviokompāniju lidmašīnām kopā nolidojot ap 10000 stundu, ziņo The Daily Mail.

Aviokompānijas "Corendon" pārstāvji apstiprinājuši,ka pilots kompānijā strādā jau divus gadus, taču kā uzzinājusi tikai tagad no Nīderlandes policijas, viņa pilota licence ir viltota. Policija arī noskaidrojusi, ka pilotam patiešām ir daudziem gadiem ir bijusi īsta pilota licence, kas gan devusi viņam lidot ar vieglmotoru lidmašīnām, bet nedod tiesības lidot ar lieliem laineriem.

Kā raksta The Daily Mail, arestētais ir Zviedrijas pilsonis, kura pastāvīgās dzīves vieta ir Milāna.

Jāatgādina, ka 25. februārī Amsterdamas Shipholas lidostā nosēšanās laikā avarēja Turcijas aviokompānijas "Turkish Airlines" lidmašīna "Boeing-737" ar 135 cilvēkiem, deviņi cilvēki gāja bojā,vēl 50 cilvēki guvuši ievainojumus, bet abi lidmašīnas piloti zaudējuši dzīvību.

Nesasniedzot skrejceļu, "Boeing-737" lidmašīna ietriekusies zemē un sadalījusies trijās daļās. Viens no lidmašīnas pasažieriem pastāstīja, ka pirms nosēšanās "Boeing-737" iekļuva spēcīgā turbulencē.