Kārtējās spekulācijas par to, kur pazudis Putins

© SCANPIX

"The Independent" vēsta, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins jau aptuveni nedēļu nav redzēts sabiedrībā.

Kārtējo reizi izskan spekulācijas par to, kas tad īsti noticis ar Krievijas prezidentu. Kopš pirmā jūlija viņš atcēlis plānotās tikšanās un vizītes.

Pēdējo reizi Vladimirs Putins tika redzēts vizītes laikā Somijā. Tur viņš brīdinajā par iespējamām sekām, ja Somija pievienosies NATO.

Krievijas ziņu kanāls "RBC" atcēlis 5.jūlijā plānoto vizīti Altajā. Tāpat viņš nav piedalījies Jakutijā notiekošo Āzijas bērnu sporta spēļu atklāšanas ceremonijā un nav devies vizītē uz Novgorodu.

Medijs "Gazeta.ru" norāda, ka Putina nosacītā pazušana varētu būt saistīta ar Krievijas un Turcijas attiecībām, kā arī problēmām Abhāzijas reģionā. Kremlim tuvu stāvošs avots informējis mediju, ka Krievijas prezidents šobrīd vēlas visu uzmanību veltīt šīm lietām.

Pagaidām zināms, ka visas viņa vizītes un tikšanās pārceltas uz augustu un septembri.

Kā zināms, tad līdzīgas spekulācijas par to, kas noticis ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu izskanēja 2015.gada martā, kad viņš nebija redzēts vairākas dienas. Kamēr tika izteikti pieņēmumi, ka Putins varētu būt pat nomiris, ziņu aģentūra "Reuters" informēja, ka Krievijas prezidents ir vien nedaudz apslimis.

Pasaulē

Krievijas zinātnieki sākuši izvairīties no piedalīšanās nozīmīgos pētījumos laikā, kad pret fiziķiem, kas iesaistīti hiperskaņas un ātrgaitas aerodinamikā, tiek vērstas represijas, laikrakstam “The Wall Street Journal” pastāstīja fiziķis Jaroslavs Kudrjavcevs.

Svarīgākais