Pēc nedēļas notiks NATO un Krievijas padomes sēde

© Scanpix

NATO 13.jūlijā būs oficiālas sarunas ar Krieviju pēc šonedēļ gaidāmā samita Varšavā, trešdien paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

"Mēs kopā ar Krieviju esam nolēmuši rīkot NATO-Krievijas padomes tikšanos, (..) tikšanās notiks 13.jūlijā NATO galvenajā mītnē Briselē īsi pēc NATO samita Varšavā," paziņoja Stoltenbergs.

Pēc viņa teiktā, NATO-Krievijas padomei ir jāspēlē svarīga loma kā dialoga forumam, lai samazinātu saspīlējumu un palielinātu prognozējamību.

"Mūsu diskusijas koncentrēsies uz un ap Ukrainu un nepieciešamību pilnībā īstenot Minskas vienošanās," sacīja Stoltenbergs.

Aprīlī notika pirmā NATO-Krievijas padomes tikšanās pēc 2014.gada jūnija, kad attiecības tika iesaldētas, tomēr sarunas beidzās ar "nopietnām domstarpībām" Ukrainas un citos jautājumos.

Vēl pagājušajā mēnesī Stoltenbergs sacīja, ka Krievija ir pārkāpusi 1997.gada Krievijas-NATO pamataktu.

Dokuments paredz, ka tiks cienīta visu valstu suverenitāte un teritoriālā integritāte, bet Krievija neciena Gruzijas un Ukrainas teritoriālo integritāti, viņš skaidroja.

"Neviens nerunāja par tādu militāro klātbūtni alianses austrumu daļā, pirms Krievija nebija anektējusi Krimu un ar militārā spēka palīdzību destabilizējusi situāciju Ukrainā," intervijā laikrakstam "Süddeutsche Zeitung" uzsvēra NATO ģenerālsekretārs.

Svarīgākais