Ziemeļkorejas iedzīvotājus mudinās atmest smēķēšanu

© SCANPIX

Ziemeļkoreja ir viena no retajām pasaules valstīm, kur smēķē gandrīz katrs vīrietis, kas sasniedzis pilngadību. Tomēr nu Ziemeļkorejas amatpersonas nolēmušas mudināt iedzīvotājus atteikties no šī netikuma.

"Associated Press" norāda, ka ar cigareti rokās, vai smēķējot teju vai katrā fotoattēlā redzams arī Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns. Lai gan iepriekš propagandas kampaņās jau mēģināts mudināt iedzīvotājus atteikties no smēķēšanas, līderi norāda, ka šo netikumu nav izdevies izskaust.

Tomēr šoreiz Ziemeļkorejas līderi nolēmuši rīkoties savādāk. Nolemts, ka par smēķēšanas kaitīgumu vīriešus informēs sievietes, jo Ziemeļkorejā tiek pausts uzskats, ka neviena no sievietēm valstī nesmēķē. Sievietes aktīvi stāstis un izglītos par smēķēšanas kaitīgumu. Ziemeļkorejiešiem arī tiks atgādināts, ka smēķēt šajā valstī nedrīkst līdz pat 17 gadu vecumam, turklāt sievietēm to kategoriski aizliegts darīt.

Tiesa, tieši cigarešu ražošana ir viens no attīstītākajiem biznesies Ziemeļkorejā. Lai pievilinātu potenciālos klientus ražotāji izstrādā arvien jaunus cigarešu veidus. Piemēram, nesen Ziemeļkorejā sākts pārdot cigaretes ar augļu smaržu.