Pols Saimons tuvu karjeras noslēgumam

NOVECOJIS. Nesenā intervijā 74 gadus vecais Pols Saimons atzinis, ka vecums aizvien biežāk atgādina par sevi © Scanpix

Ļoti iespējams, ka turneja pa ASV, kas piektdien noslēdzās ar koncertu Kvīnsā, bija leģendārā mūziķa Pola Saimona pēdējā uzstāšanās dzimtenē – intervijā The New York Times viņš atzinis, ka aizvien biežāk domājot par karjeras beigām. Šoruden mūziķim, kuram 13. oktobrī apritēs 75 gadi, vēl ieplānota mēnesi ilga koncertturneja Eiropā, kas noslēgsies 21. novembrī Dublinā – varbūt tas arī būs viņa pēdējais koncerts.

«Šovbizness mani vairs neinteresē. Absolūti,» intervijā The New York Times sacījis P. Saimons, piebilstot, ka viņu arī vairs nebiedējot punkta pielikšana 61 gadu ilgušajai karjerai. Mūziķis, piemēram, apsverot domu, ka pēc karjeras noslēguma varētu apceļot pasauli kopā ar sievu Ediju Brikeli, taču nekādu konkrētu plānu viņam neesot. Intervijā P. Saimons nav nepārprotami paziņojis, ka šī koncertu sērija viņam ir pēdējā, atzīstot, ka «nepieciešama zināma drosme», lai pieņemtu šādu lēmumu. Tomēr vairāki viņa izteikumi vedina uz domām, kas sirds dziļumos lēmums jau ir pieņemts, norāda UPI.

Lai gan uz skatuves P. Saimons joprojām ir gana enerģisks un vienu no pēdējiem koncertiem noslēdzis ar Elvisa Preslija hitu That’s Alright, intervijā Ņujorkas avīzei viņš atzinis neapstrīdamo patiesību - vecums neesot brālis, un tas pavisam noteikti nenāk viens. Pavisam nesen anekdotisks gadījums noticis Filadelfijā. Lielu daļu koncerta P. Saimons prātojis, kādēļ pie horizonta redz kalnus, lai gan iepriekš neko tādu Filadelfijas koncertos nebija novērojis. «Tikai, kad uzliku brilles, sapratu, ka tās ir četras lielas, baltas teltis, kurās droši vien notika kāda tirdzniecība,» par savu alošanos pasmejas mūziķis. Viņš atzīst, ka tagad diennaktī nereti nepieciešama 15 stundu ilga atpūta, kārtīgi jāatpūtina balssaites. Un arī dziesmas vairs nerakstoties tik vienkārši kā jaunībā...

Tajā pašā laikā AP uzsver, ka ne par kādu radošo panīkumu runāt nevarot. Šā gada martā P. Saimona 13. studijas albums Stranger To Stranger jau pirmajā nedēļā nonāca Billboard hitparādes trešajā vietā. Komerciālo panākumu un kritiķu uzslavu ziņā šo disku iespējams salīdzināt ar leģendāro 1986. gada albumu Graceland, un tas spilgti apliecina, ka visu savu radošo pulveri P. Saimons vēl ne tuvu nav izšāvis, norāda New Musical Express. Interesanti, ka Kvīnsā notikušajos koncertos, kas noslēdza 36 uzstāšanos sēriju ASV, P. Saimons pat ar pušplēstu vārdu nav ieminējies par karjeras beigšanu. Lai gan stadions Forest Hills tam būtu bijusi pati piemērotākā vieta - pavisam netālu atrodas gan māja, kurā uzauga mūziķis, gan skola, kurā viņš, tolaik 15 gadu vecs pusaudzis, kopā ar savu draugu Ārtu Garfunkelu nodibināja duetu Tom And Jerry, kas vēlāk pārtapa par leģendāro Simon & Garfunkel. Pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados šis folkroka duets bija ārkārtīgi populārs, taču 1970. gadā pēc abu dalībnieku strīda izjuka. Kaut gan kopš tā laika bijuši vairāki sadarbības atjaunošanas mēģinājumi, domstarpības abu mūziķu starpā joprojām nav atrisinātas, un uz The New York Times jautājumu par Simon & Garfunkel kārtējo reanimēšanu P. Saimons atbildējis strikti: «Par to nevar būt ne runas!»



Svarīgākais