Mediķi iesaka Obamam mazāk smēķēt un nelietot tik daudz alkohola

ASV prezidenta Baraka Obamas ārsti viņam ieteikuši būt apņēmīgākam ne vien centienos atmest smēķēšanu, bet arī samazināt alkohola patēriņu. Tā, atsaucoties uz ASV medijiem, ziņo portāls apollo.

48 gadus vecajam prezidentam vajadzētu arī ēst veselīgāku pārtiku, lai samazinātu holesterīna līmeni asinīs. Bet citādi Obamam esot lieliska veselība, lai veiktu valsts prezidenta pienākumus, pēc Savienoto Valstu priekšstāvja medicīniskās apskates secinājis Baltā nama terapeits Džefrijs Kulmans.

Obama, pērn stājoties ASV prezidenta amatā, solīja atmest smēķēšanu. Kā norāda Obamas administrācijas pārstāvis Roberts Gibss, prezidents joprojām nav atsacījies no šā nodoma un cenšas tikt vaļā no kaitīgā ieraduma, zelējot nikotīnu saturošu košļājamo gumiju, raksta avīze «USA Today».

Atmest smēķēšanu Obama solīja jau 2007. gadā kādas ASV televīzijas pārraides laikā. Toreiz viņš sacīja, ka tādējādi grib iepriecināt savu sievu Mišelu. Pagājušajā vasarā Obama apgalvoja, ka smēķēšanu jau esot atmetis «par 95 procentiem», tomēr joprojām izsmēķējot kādu cigareti. «Reizi pa reizei prezidents «noiet no ceļa» un uzsmēķē,» atzina Baltā nama pārstāvis Gibss. «Zinu, ka viņš katru dienu sūri strādā, lai atbrīvotos no šā ieraduma.»

Pagājušajā gadā Obama parakstīja īpašu likumu, pēc kura ASV Pārtikas un zāļu administrācijai ir tiesības samazināt nikotīna daudzumu tabakas produktos, aizliegt dažādu garšu pievienošanu cigaretēm un neļaut tabakas ražotājiem savus izstrādājumus saukt, piemēram, par «vieglajām cigaretēm».

Pasaulē

Donalds Tramps sola izbeigt karu Ukrainā 24 stundas pēc savas uzvaras vēlēšanās, bet vienīgā iespēja ievērot šo termiņu ir paziņot par padošanos, intervijā laikrakstam “Politico” sacīja bijušais NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Svarīgākais