Ukrainas parlaments izsaka neuzticību premjerministrei Timošenko

Ukrainas parlaments ir nobalsojis par neuzticību premjerministrei Jūlijai Timošenko. Viņai tagad nāksies demisionēt, bet prezidents Viktors Janukoviņš mēģinās izveidot jaunu koalīciju.

Par spīti sakāvei nesenajās prezidenta vēlēšanās, J. Timošenko bija pretojusies jaunā prezidenta prasībām atkāpties no amata, un aiziešanu opozīcijā bija atstājusi tikai kā beidzamo iespēju, vēsta BBC. Tomēr pirms šodienas balsojuma viņa paziņoja, ka ir gatava atkāpties, turklāt tādā gadījumā negrasās amatā palikt līdz jaunas valdības izveidošanai. J. Timošenko solīja, ka gadījumā, ja neuzticības balsojums būs prezidentam veiksmīgs, viņas jaunais mērķis būs turēt V. Janukoviču pie vārda saistībā ar priekšvēlēšanu solījumiem.

Neuzticību premjerministrei atbalstīja 243 no 450 parlamenta deputātiem. Pret J. Timošenko balsoja arī septiņi viņas pašas partijas biedri.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ 29 nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, piektdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais