Lidmašīna Vācijā veic avārijas nosēšanos uz lielceļa

© Police Bielefeld

"The Local" vēsta, ka pirmdien uz autoceļa Vācijā avārijas nosēšanos veikusi lidmašīna, kurai pēkšņi pārtraucis darboties dzinējs.

'Morane-Saulnier Rallye" lidmašīnu vadīja 66 gadus vecs pilots. Viņš veica lidojumu virs Vācijas rietumu daļas, kad pēkšņi pamanīja, ka lidmašīnas motors pārstājis darboties, un tā strauji zaudē augstumu. Pilots nekavējoties sazinājās ar tuvāko kontroltorni.

Tā kā pilots saprata, ka tehnisku problēmu dēļ viņš nepaspēs nokļūt līdz tuvākajam skrejceļam, tika pieņemts lēmums veikt avārijas nosēšanos uz tuvākā lielceļa. Lai gan pilots mēģinajā nolaisties atbilstoši automašīnu kustības virzienam, neilgi pēc nosēšanās lidmašīna ieslīdzēja pretējā braukšanas joslā. Policijas ziņojumā teikts, ka lidmašīnas spārns aizķēris kravas auto. Pārsteidzoši, bet negadījumā neviens nav cietis.

Pasaulē

NATO būtiski jāpastiprina savas aizsardzības spējas un jāpalielina kaujas brigāžu skaits no 82 līdz 131, kā arī jāizveido jauni korpusi un divīzijas, kuru skaitam vajadzētu palielināties no 24 līdz 38, un tas ir tikai minimālo prasību izpildei, raksta izdevums “Defense Express”.

Svarīgākais