Krievijas sporta ministrs slēpis informāciju par pozitīvām sportistu dopinga analīzēm

© SCANPIX

Krievijas sporta ministrs Vitālijas Mutko noliedz Vācijas dokumentālajā filmā izskanējušo informāciju par to, ka viņš ieteicis slēpt pozitīvos futbola spēlētāju dopinga testus. Ziņu aģentūra "Associated Press" citējot Mutko norāda, ka viņš šo informāciju nosaucis par smieklīgu un neticamu.

Vācu raidorganizācija ARD trešdienas vakarā demonstrēja dokumentālo filmu, kurā redzams Vitālija Mutko parakstīts dokuments, kurš paredzējis slēpt informāciju par to, ka kāds Krasnodaras futbola komandas spēlētājs lietojis dopingu.

Mutko ziņu aģentūrai "Tass" klāstījis, ka šādi iniciāļi var būt vēl tūkstošiem cilvēku, tāpēc dokuments nav vērā ņemams pierādījums. Viņaprāt, filma arī veidota tā, lai parādītu, ka Krievijas cīņa ar dopingu nav bijusi patiesība.

Mutko arī apsūdzējis bijušo Krievijas narkotisko vielu laboratorijas vadītāju, kurš pirms mēnešā paziņoja, ka Soču Olimpiskajās spēlēs apmainījis pozitīvos dopinga paraugus, informācijas safabricēšanā un nomelnošanā.

Arī Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs informējis, ka valdība atbalsta sporta ministru šajā jautājumā un neredz iemeslu, kāpēc viņa, neticēt.

Svarīgākais