Austrālijas ministrs brīdina tautiešus par bēgļiem

© Scanpix

Ja Austrālija nolemtu uzņemt vairāk bēgļu, tas novestu pie tā, ka “analfabēti un rēķināt nepratēji” pieprasīs pabalstus un atņems vietējo darbavietas, raidsabiedrībai “Sky news” atklājis valsts imigrācijas ministrs Pīters Datons.

Šis paziņojums bija atbilde uz opozīcijas ierosinājumu, ka Austrālijai vajadzētu palielināt ik gadu uzņemamo bēgļu skaitu no 13 750 uz 27 000.

Ministrs norādījis, ka bēgļi nebūšot spējīgi rēķināt un rakstīt paši savā valodā, kur nu vel angļu valodā.

Tāpat viņš paudis, ka bēgļi būšot bezdarbnieki un nīkuļošot bezdarbnieku rindās. “Būs milzīgas izmaksas, nav nekādas jēgas to izpušķot,” šajā sakarā piebildis ministrs.

Imigrācijas ministrs jau paguvis izpelnīties pārmetumus no partiju puses un prasības atvainoties par savu skarbo valodu.

Pasaulē

No Latvijas atpakaļ uz Ukrainu devies Jurijs, kas kopš 2017. gada dienējis Ukrainas bruņotajos spēkos kā kara ārsts. Diemžēl jaunā cilvēka dzīves stāsts ir izvērties par traģisku notikumu virkni, jo Jurijs pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā 2022. gadā nokļuva gūstā un tika izziņots par bezvēsts pazudušu. Realizējot gūstekņu apmaiņu, izdevās atgriezties dzimtenē, diemžēl pēc gūsta puisis ir kļuvis lieks gan savai armijas daļai, gan jebkādai kara medicīnai. “Ukraina gūstekņiem netic,” "Kurzemes TV" žurnālistei Gondai Porniecei stāsta mediķis, kas par savam tiesībām šobrīd cīnās ar tiesvedības palīdzību.

Svarīgākais