Ukrainā par separātista finansēšanu esot aizturēts "Liepājas metalurga” īpašnieks Kazmins

© F64

3.lapa

KVV Grupas īpašnieki komandē Atek pārņēmējus

Mēģinājumu reideiriski pārņemt galvaspilsētas mašīnbūves kompāniju Atek vada Ukrainas lielākā holdinga KVV Group īpašnieki, kas specializējas metāllūžņu savākšanā un pārstrādē. Par to paziņojis AS Atek galvenais akcionārs Andrejs Nagrebeļnijs, raksta uainfo.org .

Pēc Nagrebeļņija teiktā, šā gada 22.novembrī AS Atek reiderisko sagrābšanu tieši vadīja KVVpārstāvji. "Kopā ar bruņotiem vīriem ar automātiskajiem ieročiem no Azov bataljona, arbitrāžas vadītājs Viktors Mikitjons ieveda Atek teritorijā KVV grupas pārstāvjus. Viņi viennozīmīgi lika uzņēmuma apsargiem saprast, ka dod reālus norādījumus kaujiniekiem noAzov bataljons un pašam arbitrāžas vadītājam Mikitjonam, lai veiktu reiderisku pārņemšanu. Vēl interesantāks ir fakts, ka izmeklēšanas iestāžu pārstāvji neslēpa, ka īsteno reiderisku shēmu.

Nagrebeļnijs arī atgādināja, ka 22. novembrī, nelikumīgas pārmeklēšanas laikā tika konfiscēti visi finanšu dokumenti, kas padarīja neiespējamu Atek darbu tehnoloģiskās pārprofilēšanas jomā ar militāro aprīkojumu, kas izgājušas no ierindas kaujas zonās. Turklāt vairāk nekā 100 bruņoti cīnītāji no Azov izraidīja no uzņēmuma teritorijas visus darbiniekus. Drīz vienā no esošajām cehiem izcēlās ugunsgrēks, kuru lokalizēja pakalpojumu Svjatošinskas rajona ugunsdzēsēji.

KVV Group holdings ir viens no trim lielākajiem metāllūžņu nozares savākšanas un pārstrādes operatoriem Ukrainā. Galvenais uzņēmuma birojs ir reģistrēts Sevastopolē. KVV grupā ietilpst vairāk nekā 20 uzņēmumi (Промышленная группа "СОЮЗ", Промышленно-финансовая компания "Ильич-Металл Холдинг", Курс-Инвест", virkne apgabala otrreizējo izejvielu uzņēmumu un citi uzņēmumi). KVV Grupas gada apgrozījums ir vairāk nekā 10 miljardi grivnu. Holdinga īpašnieki ir Valērijs Krištals, Jevgēņijs Kazmins, Anatolijs Mazurs un Oļejs Rešetņaks.

Nesen medijos noplūda informācija, kas kompromitē KVV Grupu. KVV Grupas īpašnieki ir radījuši plašu konvertācijas centru tīklu Ukrainā, ar kura palīdzību kopš 2009. gada holdinga uzņēmumi izvairās no nodokļiem. Tikai 2009. gadā KVV Grupa radījusi valsts budžetam viena miljarda grivnu zaudējumus.

Turklāt KVV Grupas īpašnieki iepriekš ir saukti pie kriminālatbildības, bet daži no viņiem bija organizētas noziedznieku grupas "Antoškina" locekļi.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais