Slovākijas hokejisti pieveic Norvēģiju, iekļūstot olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā

Vankūveras olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīra ceturtdaļfinālā kā pēdējā otrdien iekļuva Slovākijas izlase, kas "play-off" mačā smagā cīņā ar rezultātu 4:3 (3:1, 0:2, 1:0) pieveica Norvēģijas valstsvienību.

Mača pirmajās desmit minūtēs Slovākijas izlase guva divus vārtus pēc kārtas, precīzi metot Mihalam Handžusam un Marianam Gaborikam, un izvirzījās vadībā ar 2:0. Nepilnas divas minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām Norvēģijas izlases uzbrucējs Matss Zukarello Osens vienus vārtus atguva, taču jau pēc 46 sekundēm Rihards Zedņiks čehiem atjaunoja divu vārtu pārsvaru - 3:1.

Otrajā trešdaļā laukumā dominēja Norvēģijas hokejisti, kuri, pateicoties Tūres Vīkingstada un Anneša Bastiansena precīzajiem metieniem, panāca neizšķirtu rezultātu 3:3, turklāt Bastiansens vārtus guva tikai 0,1 sekundi pirms otrās trešdaļas beigām.

Trešajā trešdaļā laukumā ritēja samērā līdzīga cīņa, bet mača 49.minūtē Miroslavs Šatans ceturto reizi pārspēja Norvēģijas izlases vārtsargu Polu Grotnesu un nodrošināja Slovākijas valstsvienībai uzvaru.

Slovākijas izlases vārtus sargāja Jaroslavs Halāks, kurš atvairīja 16 no 19 pretinieku metieniem, savukārt Grotness tika galā ar 36 no 40 čehu hokejistu metieniem.

Ceturtdaļfinālā Slovākijas valstsvienība agrā ceturtdienas rītā pēc Latvijas laika spēkosies ar pašreizējiem olimpiskajiem čempioniem zviedriem.

Jau ziņots, ka citos ceturtdaļfinālos ASV izlase spēkosies ar Šveici, Kanāda tiksies ar Krieviju, savukārt Somija cīnīsies pret Čehiju, kas "play-off" mačā ar 3:2 pagarinājumā pieveica Latvijas valstsvienību.

Svarīgākais