Streika stafeti pārņem franču dispečeri

Naktī uz otrdienu plānoto četru diennakšu streiku pārtrauca Vācijas lidsabiedrības Lufthansa piloti, taču Reuters norāda, ka vairākas protesta akcijas joprojām apdraud normālu pārvietošanos Eiropā. Vakar streikot sākuši Francijas gaisa satiksmes dispečeri, un, ļoti iespējams, jau tuvākajā laikā streikos arī British Airways stjuarti.

Pirmdien uzsāktais Lufthansa streiks ildzis mazāk par 24 stundām, taču izraisījis vismaz 900 reisu atcelšanu vai kavēšanos, ziņo BBC. Kompānijas vadība, paužot gandarījumu, ka izdevies panākt vienošanos par sarunu atsākšanu ar pilotu arodbiedrību, gan norādījusi, ka nekavējoties iekļauties paredzētajā lidojumu grafikā vienalga nespēs un līdz piektdienai iespējamas dažādas izmaiņas. "Paies zināms laiks, līdz lidmašīnas tiks nogādātas līdz visiem 200 pasaules punktiem, kurus apkalpo Lufthansa, mums jāsastāda arī jauns apkalpju darba grafiks," sacījis kompānijas pārstāvis Klauss Valters. Turklāt būtiski, ka pilotu streiks nav atcelts, bet tikai pārtraukts. Ja sarunas nedos nekādus rezultātus, tas tiks atsākts 8. martā.

Francijas aviodispečeru streika dēļ vakar atcelta puse īso un vidējo maršrutu reisu no Orlī lidostas un aptuveni ceturtā daļa reisu no Šarla de Golla lidostas. Euronews vēsta, ka Francijas dispečeri iecerējuši streikot piecas dienas. Viņu arodbiedrība ir nemierā ar vairāku valstu parakstīto vienošanos par aviosatiksmes modernizēšanu. Tā paredz jaunu tehnoloģiju obligātu ieviešanu lidojumu kontrolē, un tas nozīmē, ka var samazināties darba vietu skaits. Pirmdien par streika plāniem nobalsoja arī British Airways apkalpju locekļu arodbiedrība Unite, kas protestē pret paredzēto algu iesaldēšanu. Jāatgādina, ka British Airways gatavojās streikot jau Ziemassvētku laikā, taču toreiz vērienīgā protesta akcija tika apturēta ar tiesas lēmumu.

Svarīgākais