"Oktoberfest" laikā ieviesīs stingras drošības kontroles

© DPA

Vācijas policija informē, ka šī gada alus festivālā "Oktoberfest" tiks ieviestas stingras drošības kontroles. "The Local" vēsta, ka tas tiks darīts sakarā ar izmaiņām "globālajā kontekstā".

Šī gada fetivāla apmeklētājiem jārēķinās ar stingrām pārbaudēm- ienākot festivāla teritorijā tiks veikta ienesto somu pārbaude, tāpat vajadzības gadījumā policija norobežos atsevišķas teritorijas. Ja iepriekšējos gados festivāla apmeklētāji varēja sākt līksmot neilgi pēc plkst.10:00, tad šoreiz visi pasākumi tiks sākti stundu vēlāk.

"Oktoberfest" tiek rīkots jau kopš 1810.gada. 1980.gada pasākumā policija jau saskārās ar drošības problēmām. Toreiz festivāla teritorijā tika sarīkots sprādziens, kurā mira 13 cilvēki. Sakarā ar Parīzē un Briselē notikušajiem teroraktiem, policija uzskata, ka arī šajā pasākumā nepieciešami stingri drošības noteikumi.

Pasaulē

Kanādas savvaļas ugunsgrēku sezona šogad ir ceļā, lai kļūtu par otro lielāko vismaz pēdējo divu desmitgažu laikā, atpaliekot tikai no pērnā gada rekordsezonas, atsaucoties uz federālo amatpersonu paziņojumu, vēsta Kanādas medijs “CBC”.

Svarīgākais