ASV arī turpmāk būs garants Baltijas valstu drošībai

© F64

26.aprīlī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs tikās ar ASV Valsts departamenta Eiropas un Eirāzijas lietu biroja valsts sekretāra vietnieces palīdzi Ketlīnu Kavalecu (Kathleen Kavalec).

A. Pildegovičs uzsvēra Latvijas un ASV stratēģisko partnerību, un aktīvo sadarbību divpusējā līmenī.

Vienlaikus valsts sekretārs augstu novērtēja ASV vadošo lomu NATO kolektīvās aizsardzības stiprināšanas pasākumos Latvijā, kā arī uzsvēra nepieciešamību turpināt sabiedroto ilgtermiņa militāro klātbūtni reģionā. Valsts sekretārs akcentēja NATO sabiedroto sadarbības attīstīšanas un padziļināšanas nozīmi, īpaši strādājot pie NATO Varšavas samita sagatavošanas.

Ketlīna Kavaleca pozitīvi novērtēja Latvijas un ASV attiecību attīstību un apliecināja, ka ASV arī turpmāk būs stingrs un nemainīgs garants Baltijas valstu drošībai. Padziļinātu interesi ASV puse izrādīja attiecībā uz Latvijas enerģētiskās neatkarības stiprināšanas procesu un valdības attiecīgi pieņemtajiem lēmumiem, kā arī paveikto stratēģiskās komunikācijas jomā. Puses pārrunāja arī aktuālos reģionālos un starptautiskās drošības jautājumus, tai skaitā notikumus Ukrainā.

Īpašs paldies izskanēja no Latvijas puses jautājumā par ASV atbalstu Latvijas iestāšanās procesā OECD. Puses arī vienojās, ka jāturpina darbs pie divpusējās ekonomiskās sadarbības iespēju padziļināšanas un attīstīšanas.

Informācijai

ASV Valsts departamenta Eiropas un Eirāzijas lietu biroja valsts sekretāra vietnieces palīdze Ketlīna Kavaleca Latvijā ir ieradusies oficiālas vizītes ietvaros. Vizītes laikā Latvijā K.Kavalecai ir paredzētas tikšanās ar Latvijas valsts amatpersonām, kā arī kultūras un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem.

Svarīgākais