Atklātībā nonācis jauns video no Parīzes terorakta

Novērošanas kameru video © "Associated Press"

Ārvalstu mediju rīcība nonācis novērošanas kameru ieraksts, kurā redzams, kā 2015.gada 13.novembrī restorānā Parīzē, Brahims Abdeslams detonējis pašnāvnieka jostu.

"Sky News" informē, ka video iespējams saskatīt, ka Abdeslams ienācis restorānā Parīzē,  bija ģērbies melnas krāsas apģērbā. Viņš nostājies restorāna centrā un novietojis savu plaukstu uz pieres. Pēc neilga mirkļa noticis sprādziens, un redzams, ka Brahima ķermenī tika izrauts caurums. 

Francijas televīzija M6 svētdienas vakarā informējis, ka pēc notikušā ārsti cīnījušies par Abdeslama dzīvību. 

Kā zināms, tad Brahima brālis Salahs Abdeslams tika aizturēts aptuveni pirms mēneša Briselē. Šobrīd viņš atrodas cietumā, viņam izvirzītas apsūdzības par Parīzes terorakta rīkošanu. 

Pasaulē

2023. gada 7. oktobrī Palestīnas teroristu grupējums “Hamas” iebruka Izraēlā, tur sarīkoja asiņainu slaktiņu: teroristi noslepkavoja 1200 cilvēku un sagrāba aptuveni 250 ķīlnieku. Visvairāk cietušo bija sievietes, kuras izvaroja, sakropļoja un pēc tam nošāva. Izraēla atbildēja ar militāru operāciju Gazas joslā. Ir pagājis gads. Ko par esošo situāciju domā Kārlis Daukšts un Juris Rozenvalds?

Svarīgākais