Prinss kremēts, nāves cēlonis nav noskaidrots

PIEMIŅA. Jau kopš ceturtdienas pie Prinsa īpašuma Paisley Park fani novieto ziedus, fotogrāfijas, zīmītes un dažādas piemiņas lietiņas © Scanpix

Privātā ceremonijā, kurā piedalījušies tikai nedaudzie radinieki un tuvākie draugi, kremētas pagājušonedēļ mūžībā aizgājušā dziedātāja Prinsa mirstīgās atliekas.

Viņa nāves cēlonis joprojām nav zināms, izmeklētājiem pavēstot vien to, ka 57 gadus vecais mūziķis nav gājis bojā no kādām traumām vai izdarījis pašnāvību. Neoficiāla informācija liecina, ka beidzamajos mēnešos Prinsam bijušas samērā nopietnas veselības problēmas, taču, neraugoties uz tām, viņš turpinājis intensīvi koncertēt.

«Pirms dažām stundām Prinsu privātā un skaistā ceremonijā pieminēja viņa tuvākie cilvēki – ģimene, draugi un mūziķi, ar kuriem viņš kopā uzstājies,» sacīts Prinsa aģentes Annas Mīčemas paziņojumā, kas medijiem tika izplatīts sestdienas vakarā (pēc ASV laika). Aģente piebildusi, ka dziedātāja mirstīgās atliekas ir kremētas, taču plašākai sabiedrībai netikšot atklāts, kur ir viņa beidzamā atdusas vieta. BBC vēsta, ka piemiņas pasākums noticis dziedātājam piederējušajā Paisley Park īpašumā, kas atrodas aptuveni 20 kilometrus no Mineapolisas. Amerikāņu mediji vēsta, ka uz to ieradušies gan mūziķi, kuri savulaik spēlējuši Prinsa grupā (taustiņinstrumentāliste Šīla Ī, basģitārists Lerijs Greiems), gan Prinsa māsa Taika Nelsone kopā ar vīru. Ja mūziķis nav atstājis testamenta, tieši māsa mantos viņa īpašumus, kuru vērtība tiek lēsta simtiem miljonu dolāru apmērā – Prinsam, kurš divreiz precējies un divas reizes šķīries, nav bērnu.

Jau kopš pagājušās ceturtdienas, kad kļuva zināms par mūziķa nāvi, pie Paisley Park pulcējas simtiem fanu, kuri ierīkojuši viņa piemiņas aleju gar žogu, kas ieskauj īpašumu. Kā atgādinājums par vienu no dziedātāja populārākajām dziesmām Purple Rain daudzas piemiņas lietiņas un ziedi ir tieši purpura krāsā. A. Mīčema informējusi, ka tuvākajā laikā varētu tikt paziņots par Prinsa piemiņas koncerta rīkošanu.

Kārvera apgabala šerifs Džims Olsons informējis, ka mūziķa nāves cēlonis pagaidām nav noskaidrots. Tiesu medicīniskā ekspertīze pirms kremēšanas veikta, taču uz tās rezultātiem varētu nākties gaidīt aptuveni mēnesi, ziņo AP. Šerifs gan uzsvēris, ka sākotnējie dati neliecina nedz par pašnāvību, nedz nāvi kādu traumu vai savainojumu dēļ. Interneta ziņu vietne TMZ.com tikmēr atklājusi līdz šim nezināmas detaļas par notikumiem, kas risinājās nedēļu pirms Prinsa nāves. Pēc koncerta Atlantā viņa privātā lidmašīna, kas bija ceļā uz Mineapolisu, veica ārkārtas nosēšanos Ilinoisas štata Molainas pilsētā. Toreiz tika ziņots, ka Prinss uz neilgu laiku ievietots vietējā slimnīcā gripas simptomu dēļ, taču TMZ.com noskaidrojusi, ka patiesībā viņš bija pārdozējis pretsāpju medikamentu Percocet. Anonīmi avoti vēsta, ka beidzamo koncertu laikā Prinss juties samērā slikti, un ne jau velti tikušas atceltas gan viņa iecerētās uzstāšanās Atlantā, gan divi koncerti Sentluisā, kas bija plānoti pagājušās nedēļas nogalē. Tomēr mūziķa oficiālie pārstāvji līdz šim plašākai sabiedrībai nav snieguši sīkāku informāciju par viņa veselības stāvokli pēdējā laikā. AFP piebilst, ka nāves apstākļu izmeklēšanas ietvaros tikšot pārmeklēta Paisley Park savrupmāja, taču šerifs Dž. Olsons norādījis, ka tā esot «standarta procedūra».



Pasaulē

Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 2024. gada 26. septembrī. Ukraina jau trešo gadu varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.