F-16 iznīcinātāja pilots kļūdas dēļ uzbrūk kontroltornim

© F64

Ārvalstu mediji vēsta, ka kļūdas dēļ Norvēģijas Gaisa spēku iznīcinātāja F-16 pilots treniņuzdevuma laikā atklājis uguni uz kontroltorni, kurā tobrīd atradās trīs gaisa satiksmes kontrolieri.

Militārais preses sekretārs ziņu aģentūru "AFP" informēja, ka šobrīd par notikušo sākta izmeklēšana, un ir paveicies, ka incidentā neviens nav cietis. Mācības notikušas laikā no 12. līdz 13.aprīlim. Divi iznīcinātāji F-16 piedalījās mācībās, kurās izspēlēts uzbrukums Tarvas salai. To laika viens no F-16 pilotiem ar ieroci "M61 Vulcan" atklājis uguni uz kontroltorni. Konkrētais ierocis 1 sekundes laikā spēj izšaut 100 lodes.

Gaisa spēku preses sekretārs informējis, ka kontrolieri pastāstījuši, ka atgadījums noticis pēkšņi un tik ātri, ka viņi nav pat sapratuši, kas notiek. 

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais