ASV uz Sīriju nosūtīs vēl 250 karavīrus

© SCANPIX

ASV prezidents Baraks Obama gatavojas uz Sīriju nosūtīt vēl 250 ASV militārpersonas. Tas tiks darīts, lai atbalstītu vietējo karavīru cīņu ar tā dēvētās "Islāma valsts" kaujiniekiem.

Britu raidsabiedrība BBC vēsta, ka Obama par šo soli paziņos uzrunā Vācijas ziemeļu pilsētā Hannoverā pirms tikšanās ar Eiropas līderiem. Vēl pirms neilga laika intervijā medijiem ASV prezidents arī atzina, ka militārie soļi vien nespēs atrisināt šī brīža situāciju Sīrijā.

250 cilvēku lielajā militārpersonu grupā, kas jau tuvākajā laikā tiks nosūtīta uz Sīriju, tiks iekļauts arī medicīnas personāls un loģistikas speciālisti. Svētdien Obama arī informēja, ka ir satraukts par vardarbības pieaugumu Sīrijā, kā arī norādīja, ka, iespējams, Sīrijas opozīcija pārkāpusi Krievijas un ASV ierosināto pamieru.

Pasaulē

Rainai Ņištai jau sajucis palīdzības vešanas reižu skaits no Latvijas uz fronti — vairāk nekā simts. Pēdējās reizes bijušas uz Pokrovsku, kur dienē Rainas jaunais vīrs un kur viņa ar domubiedriem palīdz 151. atsevišķajai mehanizētajai brigādei.

Svarīgākais