Par terorakta plānošanu Austrālijā apsūdz pusaudzi

Attēlam ir ilustratīva nozīme © SCANPIX

Britu raidsabiedrība BBC informē, ka par terorakta plānošanu Austrālijā apsūdzēts 16 gadus vecs pusaudzis. Jaunietis plānojis, ka iespējamais uzbrukums varētu notikt Austrālijas Veterānu dienas ceremonijas laikā.

Šī ir jau otrā reize, kad Austrālijas policija informējusi, ka svinīgo pasākumu laikā plānoti terorakti, kurus izdevies novērst. 

Tikmēr 16 gadus vecais zēns tika aizturēts svētdien. Šodien viņš stāsies tiesas priekšā. Viņam izvirzītas apsūdzības par terorakta plānošanu. Policija pieļauj, ka jaunietis uzbrukumu plānojis viens pats, tomēr nekādas sīkākas detaļas šobrīd atklātas netiek. Austrālijas tieslietu ministrs norādījis, ka ir satraucoši, ka tiks jauns zēns plānojis teroraktu, tomēr, viņaprāt, tas nav nekas pārsteidzošs. 

Šogad Austrālijas Veterānu dienas ceremonija notikusi bez incidentiem. 

Pasaulē

2023. gada 7. oktobrī Palestīnas teroristu grupējums “Hamas” iebruka Izraēlā, tur sarīkoja asiņainu slaktiņu: teroristi noslepkavoja 1200 cilvēku un sagrāba aptuveni 250 ķīlnieku. Visvairāk cietušo bija sievietes, kuras izvaroja, sakropļoja un pēc tam nošāva. Izraēla atbildēja ar militāru operāciju Gazas joslā. Ir pagājis gads. Ko par esošo situāciju domā Kārlis Daukšts un Juris Rozenvalds?

Svarīgākais